Maximale startershypotheek berekenen

Wil je een huis kopen? In deze periode komt er ontzettend veel op je af, waaronder zaken die heel onduidelijk zijn. Als onafhankelijk hypotheekadviseur helpt Thuiz Hypotheken jou graag op weg met het begrijpen van deze verschillende financiële zaken, als ook het aanvragen van een hypotheek.

Uit welke soort hypotheken kan ik kiezen?

Je kunt als starter kiezen uit twee type hypotheken, tenminste als je gebruik wilt maken van hypotheekrenteaftrek. Dit zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Je kan ze ook combineren.

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij je de maandelijkse betaling van rente en aflossing gelijk blijft. Je lost dus elke maand dezelfde hoeveelheid geld af van je hypotheek. De lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd van de hypotheek, maandelijks een bedrag aflost waarbij je over de restschuld hypotheekrente betaalt.

Hoe werkt een startershypotheek?

De aanvraag voor een startershypotheek werkt op dezelfde wijze als de aanvraag voor een gewone hypotheek. Het enige grote verschil is dat er bij een startershypotheek de mogelijkheden zijn om aanvullende extra’s te hebben, denk hierbij aan een familielening of een starterslening. Voor meer informatie over deze aanvullende extra’s, kan je contact met ons opnemen en dan leggen wij het je graag vrijblijvend uit!

Hoeveel eigen geld heb ik nodig?

De hypotheek die je krijgt, is voor 100% van de marktwaarde van de woning. Let er wel op, in het geval dat jij méér biedt dan de marktwaarde van de woning (beter bekend als ‘overbieden’), dien je dit verschil zelf te betalen. Houd rekening met de volgende kosten bij het kopen van een woning:

  • Eventuele kosten voor het overbieden bovenop de vraagprijs;
  • De kosten koper. Dit is ongeveer 4% van de koopsom;
  • Overdrachtsbelasting;
  • Notariskosten;
  • Advieskosten;
  • Taxatiekosten;
  • Kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie;
  • Kosten voor een bouwkundige keuring.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Wil je berekenen wat je ongeveer aan hypotheek zou kunnen krijgen? Dit kun je berekenen op basis van je bruto inkomen als je in loondienst bent, maar ook met je netto winst als zelfstandig ondernemer.
Vul de onderstaande module in en krijg een inschatting van hoeveel hypotheek jij kunt krijgen. Houd er rekening mee dat er verschillen zitten in hoeveel hypotheek verschillende banken verstrekken.

Direct een vrijblijvend gesprek aanvragen?

Wil je weten wat jouw exacte mogelijkheden zijn? De bijkomende kosten en een indicatie van de maandlast? Neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier.

Vrijblijvend jouw situatie doornemen?

Een relaxed hypotheektraject? Vraag ons gratis stappenplan aan!