Bedrijfswoning

Bedrijfswoning

Een bedrijfswoning financieren: behaal een goed rendement

Wonen en werken wordt steeds vaker gecombineerd. Een bedrijfswoning is daarom vrijwel niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een bedrijfspand financieren biedt daarom ook grote mogelijkheden voor jouw investeringen. Daarnaast kun je deze herfinancieren als je al een pand in jouw bezit hebt. Voor veel beleggers is het echter tijdrovend en ingewikkeld. Thuiz Hypotheken staat daarom voor jou klaar om de hypotheek op bedrijfswoning te realiseren en jou te laten genieten van de voordelen. Lees snel verder voor meer informatie.

Dit is een bedrijfswoning

Een bedrijfswoning is een woning boven bedrijfspand, waardoor je een verdieping hebt om te wonen en tegelijkertijd snel bij jouw bedrijf kunt zijn. Je bent hierdoor minder tijd kwijt aan het reizen naar kantoor. Deze woningen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en je kunt daarom als belegger profiteren van een goed rendement. De woning boven bedrijfspand kun je namelijk als een geheel verhuren of opknappen en doorverkopen met een goede overwaarde. Het pand hoort echter wel als geheel verhuurd te worden. Hier dien je dus rekening mee te houden als investeerder.

De voordelen van een hypotheek op bedrijfswoning

Een hypotheek op bedrijfswoning is een verhuurhypotheek die jou veel vrijheid en flexibiliteit geeft. Je kunt de hypotheek namelijk afsluiten, waarna je deze de gehele looptijd boetevrij af kunt lossen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om tussendoor extra af te lossen, zonder dat de verhuurhypotheek rente omhooggaat. Hierdoor zal de verhuur of verkoop van de bedrijfswoning een hoger rendement opleveren dan wanneer je een hpotheek op bedrijfswoning hebt die wel van een boete voorzien is tijdens het aflossen. Ook kun je profiteren van de overwaarde verbouwing op de lange termijn.

De berekening maken voor jouw hypotheek

De bedrijfswoning financieren gebeurt aan de hand van jouw eigen inbreng in combinatie met de leensom die beschikbaar is. Daarom is de beleggingshypotheek berekenen een belangrijk onderdeel van het proces. Zowel de eigen inbreng als de waarde van de bedrijfswoning zijn belangrijke factoren bij deze berekening. Je hoort dan snel of de leensom toegekend wordt en je kunt een pand vinden dat het beste bij jouw situatie past. Wanneer alles voor jou op een rij is gezet is het ook eenvoudiger om een hoger rendement te behalen en de juiste huurders of kopers te vinden.

Schakel de hulp van Thuiz Hypotheken in

Wil je zelf een bedrijfswoning financieren en weten waar je aan toe bent? Dan kan Thuiz Hypotheken jou helpen om alles op een rij te zetten. Door contact op te nemen en een afspraak in te plannen heb je binnen een korte tijd veel duidelijkheid en weet je wat de hoogte is van de beschikbare leensom. Je behaalt dan vanaf het eerste moment al een goed rendement en kunt dit bedrag weer opnieuw investeren in een pand of ander doeleind.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share