Beleggingshypotheek met overwaarde

Beleggingshypotheek met overwaarde

Zo krijg je een beleggingshypotheek met overwaarde

Heb je een mooi beleggingspand op het oog? Dan moet je bekijken op welke manier je deze in jouw bezit krijgt. De financiering is namelijk niet altijd eenvoudig, waardoor je naar andere mogelijkheden moet kijken. Zo kun je als eerste kijken naar een eigen vermogen. Toch is deze ook niet altijd toereikend en biedt een hypotheekverstrekker niet altijd voldoende opties om dit bedrag zo laag mogelijk te houden. Je kunt dan ook de overwaarde van jouw woning gebruiken voor de financiering. Een beleggingspand kopen met overwaarde van de eigen woning zorgt er dan voor dat je jouw belegging zo goed mogelijk laat verlopen. Maar wat moet je hierover weten om de risico’s te beperken?

Dit is een beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek is een hypotheek waar je beleggingspanden mee kunt financieren. Het zijn speciale hypotheken, welke door hypotheekverstrekkers worden vrijgegeven aan de hand van verschillende eisen. Zo mag de leensom uitsluitend gebruikt worden voor een pand dat bestemd is voor de verhuur. Denk bijvoorbeeld aan appartementen of woningen die je verhuurt of aan commercieel vastgoed. De hypotheek wordt berekend op basis van de marktwaarde van het pand en jouw eigen inbreng. Door de overwaarde te gebruiken voor een beleggingspand heb je een groot deel van dit eigen geld al vrijgemaakt en kun je jouw hypotheek zo laag mogelijk houden.

Het opnemen van de overwaarde van jouw woning

De overwaarde van het huis gebruiken voor een beleggingspand kan als je de overwaarde opneemt. Deze overwaarde kun je opnemen voor bijvoorbeeld het verbouwen van het huis of het aankopen van een tweede huis. Daarnaast kun je jouw maandlasten hierdoor aanzienlijk verlagen. Uiteraard kun je zelf ook naar een goedkopere woning verhuizen, waardoor deze maandlasten ook lager worden en de overwaarde van jouw huidige woning direct vrijkomt. Een extra hypotheek aangaan voor de beleggingspanden kunnen jou dan helpen om uiteindelijk het beleggingspand klaar te maken voor de verhuur.

De redenen voor het vrijmaken van de overwaarde

Er zijn verschillende redenen om een beleggingshypotheek met overwaarde aan te gaan. Als eerste kan het ervoor zorgen dat je een hoger eigen vermogen hebt, waardoor hypotheekverstrekkers sneller geneigd zijn om de leensom te verstrekken. Daarnaast kun je met deze investering op termijn een hoger rendement behalen. Iedere maand ontvang je namelijk een bepaald bedrag aan huur, waarmee je de vaste lasten afbetaald worden en je ook nog wat geld overhoudt. Met dit rendement kun je er ook voor kiezen om sneller af te lossen.

Een berekening maken voor jouw beleggingspand

Beleggen in vastgoed begint dan bij het maken van een berekening voor de hypotheek. Een adviseur heeft hiervoor verschillende documenten nodig. De informatie die hierin staat, heeft onder andere betrekking op de marktwaarde van het pand. Ook moet je aangeven wat jouw plannen hiermee zijn. Zo weet de hypotheekverstrekker of het pand voldoende potentie heeft en kun je er snel achter komen wat de hoogte van de leensom is. De beleggingspand kopen met overwaarde geeft jou wel de gelegenheid om een lager bedrag te hoeven lenen en daarbij ook een geheel andere aflossing te krijgen iedere maand.

De juiste documenten aanleveren

Houd er wel rekening mee dat de hypotheekverstrekker verschillende documenten nodig heeft om een uiteindelijk aanbod te doen. Zo moet je onder andere aantonen wat jouw inkomen is, maar ook alle gegevens over het pand overhandigen. Op basis van alle gegevens zal een aanbod aan jou gedaan worden van zowel de maximale leensom als de bijbehorende rente. Na het ondertekenen van de offerte kun je genieten van het geld en jouw beleggingspand aanschaffen.

Begin direct met de aanvraag

Wil je jouw beleggingshypotheek met de overwaarde van jouw woning aankopen en daarvoor direct profiteren van de beste aanbiedingen van geldverstrekkers? Begin dan gelijk met het aanvragen van jouw gewenste leensom en een aantrekkelijke rente. Iedere maand betaal jij een deel van het geld terug en kun je ook nog genieten van het rendement dat je behaalt met de verhuur van het pand.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share