Boetevrij aflossen hypotheek

Boetevrij aflossen hypotheek

Boetevrij aflossen hypotheek: Dit moet je weten

Wil je jouw hypotheek boetevrij aflossen, maar weet je nog niet goed wat hier allemaal bij komt kijken? Het kan bijvoorbeeld voor komen dat je extra rendement hebt, waardoor je jouw hypotheek sneller af wilt lossen. Maar hoeveel mag je boetevrij aflossen op je hypotheek? En welke boete bij vervroegd aflossen komt er kijken als jij hiermee aan de slag gaat? Alles wat jij moet weten over de hypotheek boetevrij aflossen lees je in onderstaande informatie.

Waarom een boete bij aflossen hypotheek?

Voordat er een antwoord gegeven wordt op deze vraag, moet je weten wat het precies inhoudt. Want wat is boetevrij aflossen precies? Hierbij betaal je een extra bedrag af van jouw openstaande hypothecaire lening waardoor er aan het einde een kleiner bedrag overblijft. Veel hypotheekverstrekkers hebben een boete bij extra aflossen van de hypotheek, omdat hiermee een risico komt kijken. Het geeft immers geen garantie dat je de maanden daarna ook nog voldoende geld hebt voor de aflossing. Wel hebben veel hypotheekverstrekkers de mogelijkheid om een bepaald bedrag eerder af te lossen, zonder dat je hiervoor een boete betaalt.

Jouw eigen hypotheek aflossen zonder boete

Boetevrij extra aflossen kan bij vrijwel alle hypotheekverstrekkers. Iedere verstrekker hanteert hierbij een eigen bedrag. Hoeveel boete voor het aflossen van de hypotheek jij betaalt, is ook afhankelijk van de verstrekker. Daarnaast kun je in sommige gevallen boetevrij oversluiten als jij wilt genieten van een lagere rente. Alles is mogelijk als je jouw hypotheek wilt aflossen en boetevrij gebruik wilt maken van deze service. Door de voorwaarden goed door te nemen, weet jij waar je aan kunt denken met jouw beleggingspanden.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share