Herfinanciering

Herfinanciering

De herfinanciering van jouw beleggingspand regelen doe je zo

Ben je aan het kijken naar mogelijkheden tot de herfinanciering van jouw beleggingspand? Dan is het goed om te weten wat dit precies inhoudt. De hypothecaire lening op dit gebied gaat namelijk net iets anders in zijn werk dan de andere leningen die je bij hypotheekverstrekkers voor de eigen woning kunt vinden. Daarbij is het ook goed om te bekijken hoe je jouw vastgoedportefeuille verder uit kunt breiden, zodat je snel aan de slag kunt. Maar waar moet je allemaal aan denken?

Wat is herfinanciering?

De herfinanciering van beleggingspanden is de manier waarop je de overwaarde van een pand opnieuw financiert in het huidige pand. Ook kun je de overwaarde gebruiken voor de aankoop van een nieuw pand. Hierdoor kun je jouw vastgoedportefeuille goed uitbreiden en is er minder eigen geld nodig om de financiering te regelen. Bij het herfinancieren kijkt een hypotheekverstrekker dus eerst naar de overwaarde die op het pand te vinden is, waarna jij een voorstel krijgt.

Hoe een vastgoedportefeuille opbouwen?

Je kunt jouw vastgoedportefeuille niet alleen opbouwen als je veel eigen vermogen hebt, maar ook wanneer je met herfinanciering aan de slag gaat. Met deze herfinanciering zal de overwaarde van het pand namelijk ook gebruikt kunnen worden voor een hypothecaire lening voor een nieuw beleggingspand. Hierdoor wordt investeren in vastgoed steeds interessanter en kun je jouw beleggingen ook verder uitbreiden. Jij kunt iedere keer weer opnieuw herfinancieren, waardoor jouw vastgoedportefeuille uitgebreider wordt en jij een mooi rendement behaalt aan de hand van huurinkomsten.

De waarde van het beleggingspand berekenen

De waarde van het beleggingspand berekenen begint bij een taxateur. Deze moet namelijk de waarde van het pand vaststellen, zodat je weet welke overwaarde er op het pand zit. Hierbij gaat het om de waarde van het beleggingspand in verhuurde staat. Er komen hierbij dus geen verbouwingen aan te pas. Wanneer er veel achterstallig onderhoud is, kan het zijn dat het pand op dat moment minder waard is dan gedacht. Ook zullen andere gegevens meegenomen worden, waaronder de hypotheek die nog openstaat en de toekomstplannen die jij met het pand hebt. De overwaarde van je huis blijft echter wel de belangrijkste factor voor de berekening.

De aanvraag indienen voor de herfinanciering

Voordat je de herfinanciering daadwerkelijk in handen hebt, moet je de aanvraag indienen. Hiervoor kun je een quickscan uitvoeren, waardoor je direct weet wat de rente zou kunnen zijn. Daarbij lever je alle documenten aan die de professional nodig heeft. Denk hierbij onder andere aan een taxatierapport, welke uitwijst hoeveel overwaarde het pand heeft. Op basis van alle gevraagde informatie komt er een voorlopige offerte, welke je kunt ondertekenen. De herfinanciering kan zo direct gerealiseerd worden en je zorgt ervoor dat er geen verrassingen meer zijn.

Ga voor de beste leensom

Wil je snel zelf genieten van de herfinanciering en daarom de hypothecaire lening aanvragen? Zorg er dan voor dat je alle documenten hebt verzameld en je snel tot de aanvraag overgaat. Hoe beter je voorbereid bent op de aanvraag, hoe sneller het kan verlopen. Voordat je het weet, kun je jouw eigen panden weer van een goede financiering voorzien en hoef je geen onnodige hoge rente meer te bepalen voor jouw eigen leensom. Jij zorgt er alleen nog maar voor dat je een mooi rendement behaalt aan de panden die jij verhuurt.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share