Hypotheekrecht

Hypotheekrecht

Het hypotheekrecht: Dit moet je weten

Wat is hypotheek recht van de hypotheek? Het is een vraag die veel beleggers zichzelf stellen, omdat deze term vaak voorbijkomt. Als je geld wilt lenen voor de aankoop of verbouwing van uw huis dan wil de bank op deze lening een hypotheekrecht. Dit houdt in dat de geldvestrekker de zekerheid wilt dat het geleende geld ook daadwerkelijk terugbetaald wordt. Dit vastleggen gebeurt in een notariële akte, namelijk de hypotheekakte. Als je niet meer kunt voldoen aan de betalingsverplichting, dan mag de geldvestrekker de woning openbaar verkopen (executie verkoop. En wat is een bankhypotheek? Dit is de hypotheek die je bij de bank aanschaft.

Wat is een hypotheek?

Deze hypothecaire lening geeft jou de mogelijkheid om jouw vastgoed aan te schaffen. Hierbij heb je de mogelijkheid bij een hypotheek met zakelijk recht of voor een eerste woning. Je kunt een hypotheek afsluiten bij een bank, maar ook met investeerders. Je ziet hierbij ‘waarvan akte’ staan. De betekenis waarvan akte geeft aan dat de investeerders de hypotheek overeenkomst eerste hypotheekrecht hebben. Jij kunt dus wel jouw vastgoedportefeuille uitbreiden, terwijl je geen eigen geld meer in hoeft te zetten.

Het recht van eerste koop

Investeerders hebben dankzij deze constructie altijd het recht van eerste koop bij verkoop woning. Deze dien je bij de verkoop dus in het achterhoofd te houden. Je kunt dan het hypotheekrecht overdragen, maar ook het hypotheekrecht vestigen. op het moment dat de geldlener niet meer kan terugbetalen en tot executie komt, dan wordt het eerste recht van de hypotheek ingetrokken. De geldstrekker krijgt dan als eerste zijn geïnvesteerde geld terug.  Zo zijn er altijd zekerheden met het recht van de eerste hypotheek.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share