fbpx

Hypotheekrecht

Het hypotheekrecht: Dit moet je weten

Wat is hypotheek recht van de hypotheek? Het is een vraag die veel beleggers zichzelf stellen, omdat deze term vaak voorbijkomt. De hypotheekrecht betekenis is echter simpel: De investeerder financiert de ondernemer die gaat beleggen in vastgoed, zodat er een rechtstreekse overeenkomst ontstaat. De hypothecaire lening geeft dan de investeerder het eerste hypotheekrecht bij de hypotheek overeenkomst. En wat is een bankhypotheek? Dit is de hypotheek die je bij de bank aanschaft, waardoor je ook een 2e hypotheek bij een andere bank af kunt sluiten.

Wat is een hypotheek?

Deze hypothecaire lening geeft jou de mogelijkheid om jouw vastgoed aan te schaffen. Hierbij heb je de mogelijkheid bij een hypotheek met zakelijk recht of voor een eerste woning. Je kunt een hypotheek afsluiten bij een bank, maar ook met investeerders. Je ziet hierbij ‘waarvan akte’ staan. De betekenis waarvan akte geeft aan dat de investeerders de hypotheek overeenkomst eerste hypotheekrecht hebben. Jij kunt dus wel jouw vastgoedportefeuille uitbreiden, terwijl je geen eigen geld meer in hoeft te zetten.

Het recht van eerste koop

Investeerders hebben dankzij deze constructie altijd het recht van eerste koop bij verkoop woning. Deze dien je bij de verkoop dus in het achterhoofd te houden. Je kunt dan het hypotheekrecht overdragen, maar ook het hypotheekrecht vestigen. Als een belegger niet meer kan terugbetalen, dan wordt het eerste recht van hypotheek ingeroepen. De investeerder krijgt zo te allen tijde het geld terug dat erin geïnvesteerd is. Zo zijn er altijd zekerheden en kan een belegger ook eenvoudiger overgaan tot de aanschaf van nieuwe panden om in te beleggen.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
0 Shares
Share
Tweet
Share