Investeren in vastgoed met weinig geld

Investeren in vastgoed met weinig geld

Een hypotheek zonder eigen geld: Dit zijn de mogelijkheden

Ben je op zoek naar een hypotheek zonder eigen geld? Dan is het verstandig om te weten wat jou te wachten staat. Investeren in vastgoed is immers een mogelijkheid om jouw eigen vermogen op te bouwen en een inkomen te krijgen, waardoor steeds meer ondernemers ervoor kiezen om dit in werking te zetten. Echter vragen verzekeraars jou altijd om een bepaald percentage aan eigen vermogen mee te brengen. Is het dan wel mogelijk om te investeren in vastgoed met weinig geld?

Als starter investeren in vastgoed met weinig geld

Een hypotheek zonder eigen geld is voornamelijk als je als starter aan de slag gaat met investeren in vastgoed. In dit geval heb je nog geen hoog eigen vermogen opgebouwd, waardoor je vaak weinig tot geen financiering kunt krijgen. Desondanks is het wel mogelijk om met geen of weinig eigen geld een hypotheek aan te vragen. Bij Thuiz Hypotheken bekijken we daarom de mogelijkheden om jou toch te helpen aan het opbouwen van een eigen vermogen, zonder hierbij al te veel risico’s te lopen. Hoewel je toch een eigen inbreng nodig hebt, hoeft dit niet per direct uit jouw eigen bankrekening te komen om te starten met investeren.

De overwaarde van eigen vastgoed gebruiken

Zo kun je een hypotheek aanvragen zonder eigen geld door te kijken naar de overwaarde van jouw eigen woning. Als je jouw huidige woning aangeschaft hebt in een gunstige tijd en het nodige onderhoud uitgevoerd hebt, kan het zijn dat je jouw woning met een hoger bedrag kunt verkopen. Deze overwaarde kun je namelijk ook als vermogen zien, waardoor je jouw hypotheek kunt herfinancieren en het geld vrij kunt maken. Zo heb je dus toch eigen geld voor jouw vastgoedhypotheek en kun je beginnen met investeren.

Vraag een lening bij vrienden en familie

Indien een overwaarde hypotheek niet mogelijk is, kun je ook kijken naar een lening bij vrienden en familie. Dit is een andere manier om een hypotheek zonder eigen geld te verkrijgen. Het is hierbij belangrijk dat je alles goed regelt en eventuele afspraken over de terugbetaling op papier zet. Zo voorkom je dat er grote problemen komen in de toekomst en je alsnog in de financiële problemen komt. Je hebt immers wel een schuld bij deze mensen.

Andere afspraken met partijen

Het kan ook zijn dat je liever geen geld leent van mensen in jouw omgeving. In dit geval is het van belang dat je andere manieren zoekt om toch te investeren in vastgoed met weinig geld. Je kunt dan afspraken maken met de verkoper. Dit kan echter alleen als de verkoper graag van het pand af wil en het volledige bedrag niet in een keer nodig is. Beide partijen kunnen dan van verschillende voordelen genieten. Deze optie kan daarom te allen tijde besproken worden tijdens de financiering van jouw vastgoed en de verhuurhypotheek die je wenst te hebben.

De voor- en nadelen van een hypotheek zonder eigen geld

Een hypotheek aanvragen zonder eigen geld kent verschillende voor- en nadelen. Een van de voordelen is dat je toch een hypotheek zonder eigen geld kunt krijgen en een vermogen op kunt bouwen met de verhuur van een pand. Daarbij loop je zo min mogelijk risico’s, omdat je geen grote lening aan hoeft te gaan bij een partij die je niet kent. Dit zorgt vaak voor betere afspraken en de mogelijkheid om op een andere manier terug te betalen. Een nadeel is dat je altijd een achtergestelde lening hebt. Hierdoor kan het zijn dat de verstrekker het eerste recht van hypotheek heeft.

Zo kun je aan de slag

Als je besluit een hypotheek zonder eigen geld af te sluiten, dien je jouw plannen te overleggen aan Thuiz Hypotheken. Hiervoor moet je een groot aantal gegevens aangeven. Zo geef je bijvoorbeeld aan wat de marktwaarde van jouw pand is en moet je kijken naar de ligging. De ligging bepaalt namelijk veel over de populariteit en welke mogelijkheden je hebt. De beleggingshypotheken worden dan voor jou berekent en jij krijgt een offerte. Ga je akkoord? Dan kun je de offerte ondertekenen en heb je de financiering rond.

Vraag zelf een hypotheek aan

Dankzij de hypotheek zonder eigen geld kun je binnen een korte tijd een vermogen opbouwen met jouw beleggingspanden. Thuiz Hypotheken helpt jou hier graag bij en zorgt dat jij de financiering snel rond hebt. De verhuurhypotheken kunnen jou veel voordelen opleveren en met een goede verhuur heb je de kosten en vaste lasten snel terugbetaald. Ieder pand kan gefinancierd worden en jouw eigen vermogen groeit iedere maand met een klein bedrag.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share