Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed: Dit moet je weten

Ben je aan het kijken naar nieuwe manieren om jouw geld te investeren? Dan is het verstandig dat je weet waar je allemaal aan kunt denken. Je hoeft jouw geld namelijk niet meer alleen op een spaarrekening te zetten. In plaats daarvan is investeren in vastgoed een goede keuze. Door jouw geld te investeren in vastgoed kun je namelijk veel voordelen behalen. Maar waar moet je allemaal over nadenken voordat je tot de vastgoedfinanciering overgaat? Je leest het in onderstaande informatie.

Hoe investeer je in vastgoed

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. In vastgoed investeren kan door te kijken naar verschillende type onderpanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan woningen, kantoorpanden, winkelcentra en recreatieparken. Ieder pand zorgt weer voor nieuwe mogelijkheden en ook een geheel andere vorm van financiering. Een verhuurhypotheek zal daarbij echter wel altijd een groot deel van de kosten dekken. Houd er rekening mee dat je voor investeren in commercieel vastgoed een hogere eigen inbreng nodig hebt. De hypotheekverstrekkers zullen dit geld daarom ook meenemen in de beoordeling van de aanvraag.

Waar kun je het beste in investeren

Geld investeren in vastgoed kan op basis van veel gebouwen. Zo kun je bijvoorbeeld geld investeren in huizen, welke je verhuurt om een rendement te behalen. Echter kun je ook voor commerciële panden kijken, welke jou weer op een andere manier helpen aan het rendement. Het rendement van beleggen in vastgoed kan dan hoog oplopen als je uitsluitend voor de laagste rentes kijkt. In combinatie met de juiste maandbedragen die je binnenkrijgt aan de verhuur van het pand, zal jouw verhuurhypotheek jou kunnen helpen bij beleggen vastgoed.

Zonder eigen geld investeren in vastgoed

Het lijkt misschien alsof investeren in vastgoed voornamelijk weggelegd is voor rijkeren, maar je kunt onroerend goed met BV of privé aanschaffen en verhuren. Er zijn namelijk ook mogelijkheden om een hypotheek zonder eigen geld aan te gaan. Denk hierbij aan het gebruiken van een eigen woning als onderpand, of het inschakelen van investeerders om jouw project te financieren. Klein investeren in vastgoed kan door middel van een leningsovereenkomst op het onderpand, zodat alle partijen zijn voorzien van zekerheid. Jij hoeft geen hoog bedrag meer in te leggen, terwijl in vastgoed beleggen toch toegankelijk is gemaakt.

De voordelen van investeren in vastgoed

Investeren in onroerend goed in Nederland kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst denken aan het rendement dat je met de verhuur van het pand behaalt. Een ander voordeel is dat je jouw vastgoedportefeuille flink uit kunt breiden als je goed naar de mogelijkheden kijkt. Een lening op het onderpand is hiermee immers ook mogelijk geworden, waardoor jij geen flink bedrag meer nodig hebt om te kunnen beleggen in vastgoed. Zelfs starters kunnen uitsluitend voordelen behalen door voor de juiste optie te kiezen. In vastgoed investeren zorgt dan dat je uiteindelijk wel een hoger eigen vermogen krijgt voor jouw pensioen.

Jouw eigen panden direct investeren

Heb je zelf panden op het oog en wil je daarom investeren in vastgoed? Dan is het belangrijk dat je direct bekijkt welke hypotheek het beste bij je past. Je kunt hiervoor de gevraagde gegevens invullen, waarna je de documenten aanlevert die aantonen wat de kansen van het beleggingspand zijn. Jij ontvangt dan het voorstel voor jouw eigen hypotheek en de bijbehorende rente. Na het ondertekeningen kun je jouw pand klaarmaken voor de verhuur.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share