Overwaarde verbouwing

Overwaarde verbouwing: Zo gebruik je het efficiënt

Ben je toe aan een verandering van jouw woning? Dan kun je met de overwaarde de verbouwing realiseren. Vooral op de huidige woningmarkt is de kans groot dat jouw woning meer waard is dan waarvoor jij deze in eerste instantie aangeschaft hebt. Deze overwaarde kun je dan namelijk laten financieren en uitbetalen, waardoor jij alles in de woning aan kunt passen wat je wilt. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je dit allemaal kunt realiseren en welke stappen hiervoor belangrijk zijn. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg.

De overwaarde voor de verbouwing met een lening

Niet veel mensen weten dat je met de overwaarde de verbouwing kunt financieren. Wanneer je een hypotheek aangaat, kun je hier immers geen verbouwing in meenemen. Op een later moment kun je echter wel op verschillende manieren aan de slag. Veel mensen gebruiken hiervoor een consumptief krediet. Dit is een persoonlijke lening, welke eenvoudig af te sluiten is en je kunt jouw geld investeren in het pand. Met een vast bedrag per maand, inclusief de rente, betaal je dit weer af. Tegelijkertijd kan jouw woning eruit komen te zien zoals jij dit wenst te hebben.

Dit maakt de hypotheek aantrekkelijk

Een hypotheek afsluiten voor de overwaarde voor verbouwing is vaak aantrekkelijker. In dit geval profiteer je vaak van een lagere rente, terwijl je ook aan geheel andere voorwaarden vastzit. Je kunt het daarom ook gebruiken als een beleggingshypotheek. De beleggingshypotheek rente ligt laag, waardoor je al snel een rendement behaalt. Vooral de overwaarde voor verbouwing nieuwe woning gebruiken kan jou dan helpen bij de verhuur van het pand op een later moment. Een adviseur van Thuiz Hypotheken kan jou altijd helpen bij het berekenen van jouw nieuwe hypotheek.

Beleggen in vastgoed met de overwaarde

De overwaarde voor verbouwing kan er ook voor zorgen dat jij commercieel vastgoed of een beleggingspand aan kunt schaffen en helemaal naar wens kunt krijgen. Dit zorgt er namelijk voor dat jij niet alleen een pand aanschaft, maar ook verbeteringen toepast waardoor het aantrekkelijker is voor huurders. Een verhuurhypotheek biedt dan niet alleen de gelegenheid om het pand in het bezit te krijgen, maar ook op een dusdanige manier te verbeteren dat je er op een later moment een hoger bedrag voor kunt vragen bij de verkoop.

Profiteer van de voordelen

Ben je overtuigd van het gebruiken van de overwaarde voor een verbouwing? Ga dan het gesprek aan met de hypotheekadviseur en zorg ervoor dat jij met jouw woning aan de slag kunt. Zowel de overwaarde voor verbouwing van een nieuwe woning als de overwaarde verbouwing voor jouw huidige woning kunnen dan zorgen voor nieuwe en betere resultaten, waardoor jij alleen maar profiteert van voordelen en rendement.

Scroll naar boven