Wat is erfpacht

Wat is erfpacht

Wat is erfpacht: dit moet je weten

In de meeste gevallen verkoop je jouw woning of het zakelijke vastgoed in combinatie met de grond die eromheen ligt. Zo gaat alles over op de nieuwe eigenaar. In sommige gevallen kan het echter zijn dat er sprake is van erfpacht. In dit geval zullen de nieuwe eigenaren van de woning de grond niet in bezit krijgen. Als dit ook het geval is bij de panden die jij als belegger hebt aangeschaft, is het belangrijk dat je weet wat het precies inhoudt. En welke voor- en nadelen kun je bij het erfpacht verwachten?

Dit is canon erfpacht

Erfpachtcanon is de vergoeding die je betaalt aan de eigenaar van de grond waarop jouw aangekochte pand staat. Het canon erfpacht dien je binnen de afgesproken betaaltermijn te betalen. In veel gevallen zal dit maandelijks zijn, maar soms ook met andere termijnen. De eigenaar van de grond kan daarbij ook verschillende voorwaarden opstellen. Het afkopen erfpacht zal bijvoorbeeld ook meegenomen worden in deze voorwaarden, zodat je op een later moment niet meer betaalt in erfpachtcanon. Een woning kopen met erfpacht biedt jou dus mogelijkheden.

De erfpacht voor- en nadelen op een rij

Een van de voordelen van een het aankopen van een woning met erfpacht is de prijs van de woning. Je betaalt hiervoor namelijk uitsluitend voor het pand, waarna je iedere maand een vergoeding betaalt aan de eigenaar. Hierdoor valt de hypotheek lager uit dan bij de aanschaf van een eigen woning. Eigen grond of erfpacht is hierdoor wel een optie om te overwegen totdat je een van de verhuurhypotheken aanvraagt. Ook de soorten erfpacht kunnen bekeken worden als een van de nadelen erfpacht.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share