Betekenis rentevervaldatum

Betekenis rentevervaldatum

De betekenis rentevervaldatum verder uitgelegd

Heb je aan hypothecaire lening voor een van jouw panden? Dan krijg je hierbij ook te maken met een rente die je moet betalen over de leensom. De rente is afhankelijk van het bedrag dat jij geleend hebt voor jouw vastgoedportefeuille en de bijbehorende financiering. Daarnaast krijg je te maken met de rentevervaldatum en de term ‘rente op rente’. Het is daarom verstandig dat jij weet waar je allemaal aan moet denken. Na het lezen van onderstaande informatie ben jij overal van op de hoogte.

De betekenis rentevervaldatum

De rentevervaldatum is de datum waarop je de rente over het leenbedrag betaald moet hebben aan jouw geldverstrekker. Iedere maand betaal jij een bepaalde rente over het bedrag dat jij geleend hebt. Zelfs in de aflossingsvrije periode moet je dit bedrag overmaken. Aan de hand van de rentevervaldatum kun jij dus zien wanneer het dient te gebeuren. Deze datum is te allen tijde vastgelegd in de lening- en hypotheekakte, zodat jij het niet over het hoofd kan zien bij jouw beleggingspanden.

Wat is rente op rente?

Rente op rente is het bedrag dat je extra moet betalen als jij niet voldoet aan de betaalverplichting bij de geldverstrekker. Wanneer jij de rentevervaldatum gemist hebt, kan je dus een extra rentebedrag krijgen. Dit is om er zeker van te zijn dat de investeerder geen risico loopt. Zowel bij de bank als bij andere investeerders kan dit voor komen en jij bent hierdoor al snel extra geld bij. Door op tijd te betalen zorg jij ervoor dat het bedrag zo laag mogelijk blijft en jij meer rendement overhoudt met beleggen.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share