2e huis kopen met overwaarde

2e huis kopen met overwaarde

Zo kun je jouw 2de huis kopen met overwaarde

Heb je een nieuw huis op het oog en wil je deze als tweede huis gebruiken? Dan wil je ook weten wat de financieringsmogelijkheden zijn. Een tweede hypotheek is immers weer een extra betalingsverplichting, welke je het liefste zo laag mogelijk wilt houden. Je kunt jouw maximale leensom zo laag mogelijk houden door bijvoorbeeld te kijken naar de overwaarde van jouw eerste huis. Een 2de huis kopen met overwaarde uit het eerste huis kan jou helpen om te profiteren van nieuwe voordelen. Maar hoe kun je deze overwaarde dan investeren?

Een extra huis kopen met overwaarde

Een 2de huis kopen van overwaarde van een andere woning is een goede manier om een extra woning in jouw bezit te krijgen. Hierbij gaat het niet om de financiering van een huis dat jouw hoofdverblijf is, maar juist om hier eens in de zoveel tijd in te verblijven. Er zijn verschillende eisen gesteld aan deze woning. Zo moet het huis bijvoorbeeld zijn gebouwd van steen en op een fundering staan. Ook moet er een dak van dakpannen op te vinden zijn. Zolang je aan deze eisen voldoet, is de financiering mogelijk en kun je een extra hypotheek op overwaarde aanvragen bij een hypotheekverstrekker. Deze herfinanciering kan jou helpen.

Een eigen inbreng is een vereiste

Bij een tweede woning is een eigen inbreng een vereiste. Dit bedrag ligt hoger dan wanneer je een woning als hoofdverblijf aanschaft. Dit heb je vaak niet liggen, waardoor je moet kijken naar de andere financieringsmogelijkheden. Kopen met overwaarde ander huis zal hierdoor als aantrekkelijkste oplossing dienen. Houd er dan wel rekening mee dat de hypotheekrente van deze nieuwe woning niet aftrekbaar is bij de belasting. Deze woning verhuren kan jou dan weer helpen om de aflossing terug te betalen aan de geldverstrekker. Houd er wel rekening mee dat dit niet altijd mag.

Het kopen met overwaarde berekenen

Voordat je daadwerkelijk naar een 2de hypotheek met overwaarde kunt beginnen, moet je deze goed berekenen. Hiervoor heeft de professional een aantal gegevens van jou nodig. In eerste instantie zijn dit de persoonsgegevens. Ook moet de marktwaarde van het pand aangegeven worden en welke overwaarde je hebt bij jouw andere woning. De 2de woning kopen met overwaarde ander huis kan dan de juiste cijfers laten zien. De berekening zorgt ervoor dat jij precies weet wat er mogelijk is en of je nog extra eigen geld moet inzetten om de woning in jouw bezit te krijgen. De verhoging van de huidige hypotheek zal jou dan wel de gemakken geven van de afbetaling.

Een extra huis voor verhuur

Een 2e hypotheek op overwaarde van een andere woning kun je dan nog splitsen in een woning die in jouw eigen bezit is, maar ook die je aanschaft voor verhuur. Er zijn hiervoor speciale mogelijkheden voor, welke ook wel een verhuurhypotheek worden genoemd. De voorwaarden hiervan zijn wel strenger dan wanneer je een eigen woning aanschaft. Zo mag je bijvoorbeeld niet de volledige koopsom laten financieren, maar zullen aanbieders jou tussen de 70 en 90 procent financieren. Een 2e huis kopen met overwaarde 1e huis kan jou dan voldoende rendement opleveren om de aflossing te realiseren.

Recreatiewoningen en woningen in het buitenland

Voor een recreatiewoning gelden weer andere regels en bepalingen. Een 2e hypotheek voor een vakantiewoning waar je in gaat wonen moet bijvoorbeeld eerst vaststaan in een bestemmingsplan. Iedere gemeente heeft hier eigen regels voor. Daarnaast kun je ook in het buitenland nog kijken naar een nieuwe woning. Een extra huis kopen met overwaarde geeft dan voorwaarden, welke eerst moeten zijn voldaan voordat de financiering doorkomt. Het brengt namelijk ook weer extra risico’s met zich mee voor een geldverstrekker en deze moeten te allen tijde beperkt blijven.

De extra hypotheek met overwaarde regelen

Wil je zelf snel genieten van een tweede woning of een woning voor verhuur aanschaffen? Dan moet je ervoor zorgen dat je overal van op de hoogte bent en zo snel mogelijk tot een berekening overgaat. Als je de verschillende opties naast elkaar zet, kun je snel ontdekken hoe een extra huis kopen met overwaarde mogelijk is en kan een professional jou helpen bij het maken van de juiste berekening. Dankzij de overwaarde zal jouw tweede woning goedkoper zijn en kun je genieten van de voordelen die deze met zich meebrengt. Jij hebt snel jouw nieuwe woning in jouw bezit en begint met de afbetaling van de hypotheek.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share