Loan to value ratio

Loan to value ratio

Alles wat je moet weten over loan to value ratio(LTV)

Ben je aan het kijken naar mogelijkheden om te beleggen in vastgoed? Dan kom je ook de loan to value tegen. Het is een belangrijke term, waar zowel de belegger als de investeerders veel waarde aan kunnen hechten voordat de leensom overgemaakt wordt voor het pand. Maar wat houdt het loan to value percentage precies in? En wat moet je hier nog meer over weten voordat je overgaat tot de aanvraag van een hypotheek?

Wat betekent loan to value?

De grootste vraag die je jezelf moet stellen is: wat is een LTV hypotheek? Loan to value staat voor het percentage waarmee de leensom en de waarde van het onderpand tegen elkaar afgezet worden. Hoe lager de hypotheek, hoe meer vermogen er overblijft na verkoop van het onderpand. Oftewel hoe lager de LTV hoe minder eigen geld je hoeft in te brengen, ook is de rente dan lager. Bij een hogere LTV moet je meer eigen geld inbrengen en je krijg je een opslag op de rente.

Krijg jouw eigen loan to value hypotheek

Wil je zelf aan de hand van de loan to value mortgage value weten? Begin dan direct met de loan to value berekenen en ontdek welke risico’s jij loopt. De LTV waarde kan jou dan grote voordelen opleveren en je weet zeker dat jouw belegging het geld altijd waard gaat zijn. De beleggingspanden zijn vanaf dat moment allemaal binnen handbereik en je zorgt ervoor dat jouw kansen ook verspreid kunnen worden aan de hand van de loan to value ratio.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share