Rendement hotel

Rendement hotel

Investeren in hotelvastgoed: Dit moet je weten

Ben jij van plan te profiteren van de populariteit van Nederlandse hotels? Veel vastgoedinvesteerders hebben hun geld ingezet op deze markt, omdat er een goed rendement aan te behalen is. Het rendement hotel is daarbij niet alleen goed, maar blijft ook gelijk. Je weet hierdoor altijd wat je maandelijks of jaarlijks op jouw rekening krijgt. Maar is het wel zo rendabel om het financieren van een hotel te realiseren en in hoeverre kun je investeren in hotelvastgoed met jouw situatie? Onderstaande informatie zet alles op een rij.

Een forste stijging terug te zien

De hoeveelheid hotels is de afgelopen jaren enorm toegenomen in ons land. Dit komt mede doordat de hoeveelheid reisbewegingen is verdubbeld in de wereld. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Airbnb, dan zie je in 2017 een stijging van 270 procent. Echter heeft onze hoofdstad ook voldoende extra hotels erbij gekregen. Met de komst van corona zag je echter dat het aantal hotelovernachtingen in Amsterdam naar beneden ging. Je kunt je daarom afvragen of het nog wel zo rendabel is om te financieren in een hotel. Veel private bedrijven zagen kansen. Binnen een korte tijd stegen de prijzen en was er een goed rendement bij een hotel te vinden.

Investeren in hotelvastgoed biedt mogelijkheden

De grote stijging van de prijzen leidde tot een hotelstop in Amsterdam. In een groot deel van de stad is het niet meer toegestaan om hotels te bouwen. Echter zal dit voor jou als belegger niet veel verschil maken. Alleen de onderste laag van de markt verdwijnt, waardoor het geld nog altijd aanwezig blijft. Door te investeren door middel van een beleggingshypotheek kan er dus voor zorgen dat jij alsnog het rendement van het hotel behaalt en jaarlijks een extra spaarcentje hebt. Je kunt hiermee veilig investeren.

Rendement hotel behalen met verduurzaming

Het rendement wordt mede mogelijk gemaakt door de verbouwingen die je uit kunt voeren. Hierbij dien je te letten op verduurzaming. Het verduurzamen van een hotel zorgt voor minder hoge vaste lasten, waardoor het rendement maandelijks stijgt. Je betaalt dan alleen de rente beleggingshypotheek terug en kunt aan het einde ook de totale leensom aflossen. Het financieren van het hotel kan jou dus helpen om meer geld op te sparen en aan bijvoorbeeld de overwaarde voor verbouwen te gebruiken. Zo krijg je bij de verkoop nog meer geld terug.

Begin met de investering

Heb je hotelvastgoed op het oog en wil je daarom financieren in een hotel? Neem dan contact op met Thuiz Hypotheken om de mogelijkheden te bespreken. Aan de hand van een aantal gegevens en jouw eigen inbreng in de investering kan een beleggingshypotheek berekenen beginnen en kun je de documenten snel ondertekenen. Het behalen van jouw rendement zal jou dan alleen maar voordelen opleveren en je besluit daarna hoeveel extra je investeert.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share