Wat is een opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering?

Bij het verhuren van panden is het belangrijk dat je de juiste verzekeringen afgesloten hebt. Er zijn een groot aantal verzekeringen die bij een huis komen kijken. Een van deze verzekeringen is een opstalverzekering. Een opstalverzekering voor verhuur is een verzekering die je daarom ook niet over het hoofd moet zien. Maar wat houdt deze verzekering precies in en is het verplicht om deze af te sluiten? Thuiz Hypotheken vertelt jou graag wat je hierover moet weten.

Een opstalverzekering: wat is dat?

Als eerste is het goed om te weten wat een opstalverzekering precies is. Het is een verzekering die schade aan het pand dekt. Het gaat hierbij voornamelijk om beschadigingen waar je zelf niets aan kunt doen, zoals een storm, brand of waterschade. Daarnaast zal het schade dekken als iemand met de auto tegen de gevel aanrijdt. Een huurwoning opstalverzekering kan jou als belegger daarom helpen om niet voor hoge kosten te staan bij de verhuur. Een beleggingspand kopen kan jou dan een mooi rendement opleveren.

Is een opstalverzekering verplicht?

Je dient als belegger een opstalverzekering verplicht af te sluiten. Je bent namelijk de eigenaar van het pand, waardoor je ook aansprakelijk bent voor deze schades. Wel moet je hierbij aangeven dat het om een woning voor verhuur gaat. Wil je gelijk beginnen met het aanschaffen van panden en daarom kijken naar een goede vastgoedfinanciering? Dan hoef je alleen nog maar de gevraagde gegevens in te vullen en de documenten aan te leveren. Zo zie je hoeveel jouw maandelijkse lasten zijn en welke verzekering hier het beste bij past.

Meer weten over onze dienstverlening en wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan dan jouw kennismakingsgesprek in. 

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share