FAQ investeren in Oldham, de UK

Alles wat je moet weten over investeren in Oldham, de UK

Ben jij geïnteresseerd in het investeren in Oldham, de UK? Dan komt daar natuurlijk een hoop bij kijken: Waarom is investeren in de UK interessant? Waarom investeren in Oldham? Welke documenten heb je nodig? Kan de aankoop in de UK gefinancierd worden? Is het voor mij verstandig om als beginner of juist als ervaren vastgoedbelegger te investeren in de UK?

Wij begrijpen dan ook dat je een hoop vragen hebt helpen je graag zo goed en transparant mogelijk bij het voorzien van informatie. Op deze pagina vind je het antwoord op de meestgestelde vragen die wij tegenkomen om je alvast op weg te helpen.

Samen-naar-de-UK

Meestgestelde vragen

In de UK word je als belegger serieus genomen en heb je vaak zelfs extra voordelen. in NL wordt je als de boeman gezien en worden er steeds meer nadelige regels bedacht om de vastgoed belegger tegen te werken waardoor de rendementen onder druk komen te staan. Rendementen in de UK zijn hoger en er is enorm veel markt voor beleggers. Daarnaast zijn er gespecialiseerde deal sourcers die veel werk uit handen nemen voor investeerders.

Jos en Edwin begeleiden een grote groep beleggers met het aankopen van vastgoed. Daar leren ze de belegger hoe alles werkt (www.samennaardeUK.nl) en hoe je dat zelf kunt doen. Door de vraag naar projecten waarbij je kan samenwerken met Jos, Edwin en Thierry, zonder zelf al het uitzoekwerk te verrichten en alles zelf hoeven te regelen, is dit project opgezet en aangeboden. Het samenwerken in een groep met investeerders heeft daarnaast ook voordelen.

De Britse economie maakt een vergelijkbare ontwikkeling door als die in Nederland. Voor 2023 wordt verwacht dat vastgoedprijzen afvlakken en mogelijk minimaal dalen. Vanaf 2024/2025 zal de economie weer aantrekken. De vraag naar betaalbare huurwoningen blijft echter gewoon stijgen alsmede de huurprijzen. Voor de langere termijn is juist nu investeren een goede keuze. 

Oldham ligt net buiten Manchester. De agglomeratie rondom Manchester wordt Greater Manchester genoemd.

De vraag naar woningen in en rond Manchester groeit. Manchester ligt op dezelfde hoogt in Engeland als Liverpool, Leeds en Sheffield. Het ligt midden tussen London en Glasgow/Edinburg en heeft daarom een centrale functie en is een goede vestigingsplaats voor grote bedrijven zoals Amazon. woning)

Er gelden in de UK ook regels die de huurder beschermen maar zeker ook regels die juist de verhuurder beschermen. In vergelijking met Nederland heb je als verhuurder veel meer rechten en vrijheden.

Er is een aannemersinspectie uitgevoerd en er zal nog een Structural Building Survey worden uitgevoerd. Er is in de begroting rekening gehouden met bijvoorbeeld extra kosten voor het dak. 

Het is toegestaan je studio of appartement recreatief te verhuren zo lang dat uiteraard niet tot overlast leidt voor anderen.

Er zijn 10 studio’s, 2 eenslaapkamer- en 6 tweeslaapkamerappartementen. In totaal dus 18 eenheden.

Dat is afhankelijk van welke eenheid je kiest. Zie daarvoor de brochure. De prijzen liggen tussen (omgerekend) circa €100.000 en €150.000.

De prijs is een all-in prijs inclusief overdrachtsbelasting, legals, verbouwing, projectleiding etc.

We hebben gekeken naar wat de haalbare eindprijzen kunnen worden als de bouw af is. We hebben deze zo realistisch mogelijk berekend omdat we graag eerlijke rendementen willen laten zien. We verwachten zelf dat de waarde bij oplevering hoger wordt dan aangegeven. Ook in de bouwprijzen hebben we een ruime marge opgenomen zodat, als er iets tegen valt, of een prijs van een onderdeel duurder wordt, we dat kunnen opvangen. We willen bovenal een geslaagd project en graag daarna weer met jullie verder in samenwerkingen. hypotheekadviseur € 3.449,-

Er geldt een betaalschema dat terug te vinden is in de brochure. Als je serieus geïnteresseerd bent en een overeenkomst wilt aangaan, dan betaal je 1% van het bedrag van jouw eenheid als commitment fee. Mocht je je later alsnog bedenken en niet tot een overeenkomst komen, dan ben je deze fee kwijt. Als je daarna de koopovereenkomst tekent, betaal je 24% van het aankoopbedrag. Als het hele gebouw op naam van de projectontwikkelaar staat, betaal je nog eens 35% van het aankoopbedrag. Daarmee heb je dus 60% van de totale aankoopprijs gemiddeld € 4.000,-

Dat kan zeker. Er is geen maximum. Maar wel geldt: op is op.

Ook dat is mogelijk. We kunnen eventueel met je meedenken over hoe je dat het beste kunt regelen.

Je Engels hoeft niet zo goed te zijn. Je hebt sowieso Jos en Edwin als ondersteuning en met websites als Deepl.com kan je makkelijk hele pdf-bestanden vertalen en leest dat veel makkelijker. Groot voordeel is ook dat je in een project samen koopt, waardoor je kennis en ervaring kunt delen met anderen.

Ja, want of je nu ervaren of beginnende vastgoedbelegger bent, rendement met zo min mogelijk werk is goed voor iedere investeerder. Of je nu 1 of 6 units koopt, je profiteert van de groepsdeal en door als groep aan te kopen druk je het risico enorm en koop je samen groots in. En dat samen met mensen die de UK kennen en een uitgebreid netwerk daar hebben waarbij jij meelift op dat netwerk met alle voordelen er omheen. Er kijken vele ogen mee en maakt dat er zeker niets vergeten wordt.

Zie het antwoord hierboven.

Dat is per persoon verschillend. Wij zijn van mening dat als je 3 of 4 studio's hebt voor nagenoeg dezelfde prijs als 2 grote tweeslaapkamerappartementen je met die studio's je cashflow spreidt en van meer huurders huurinkomsten ontvangt. Stel één zit even lastig met betalen of éénheid staat even leeg, dan heb je maar 25% van je inkomsten die je mist. Ook kan je bij 4 studio's keuze maken ik verkoop er 1, of 2 of 3 of alle 4. Je bent meer flexibel. Ook in een slechte tijd als een recessie is er altijd vraag naar de goedkoopste vorm van zelfstandig wonen. Ook dan zijn studio’s interessant.

Om voet aan de grond te hebben in de UK, financiering te kunnen krijgen en al je kosten en baten fiscaal te kunnen verrekenen moet je inderdaad een Ltd (zoals NL BV) hebben.

We hebben alle kennis en ervaring in huis om je te helpen. Gedurende en na het project.  Afhankelijk van hoeveel ondersteuning je nodig hebt, maken we daar nadere afspraken over. 

Het belangrijkste is je Ltd oprichten en een bankrekening openen en verder alles wat je nodig hebt voor jaarlijkse verslaglegging, belastingaangifte etc.

Dat kan niet. Als eigenaar van je Ltd ben actief aan het investeren. Winst uit je Ltd die je naar privé wilt halen, valt onder Box 1. Het is daarom slim om te overwegen je Ltd op te richten vanuit een Nederlandse BV. Dat geeft je meer flexibiliteit om geld “heen en weer” te schuiven tussen Nederland en de UK zonder dat je daar gelijk belasting over hoeft te betalen. Wel zou je je geld vanuit Box3 aan een ander kunnen lenen die een Ltd heeft of opricht en op die manier indirect investeren. We kunnen daarbij ook eventueel helpen.    

Ja dat kan. Je kunt de aankoop en verbouwing financieren en na oplevering een hypotheek afsluiten. Gemiddeld kun je 70/75% van de waarde van aankoop of de waarde bij oplevering belenen. We hebben goede contacten met financial brokers die daarbij kunnen helpen.    

De meest gebruikte mogelijkheid is een lening aangaan vanuit privé of vanuit je Nederlandse BV met je Ltd. Je betaalt vanuit je Ltd rente die in de UK aftrekbare kosten zijn en in Nederland belast wordt. Je kunt bij winst eerst je lening aflossen als je tenminste niet wilt door investeren.   

Daar zijn vele manieren voor en in iedere situatie kunnen we dat samen met je doornemen, maar er zijn vele manieren om met weinig tot geen belastingdruk geld naar Nederland te doen We kunnen je daar in een persoonlijk gesprek alles over vertellen.

Property Investment Complete Ltd

De verwachting is in het eerste kwartaal van 2024, Dat hangt af van wanneer het pand op naam van de ontwikkelaar staat en hoe de verbouwing verloopt.

 

De ontwikkelaar rapporteert regelmatig over de voortgang. Kopers kunnen inspecties uitvoeren of laten uitvoeren en er worden verschillende surveys uitgevoerd waaronder een Structural Buidling Survey.  Bij een bouw zoals deze heb je in de UK "Building Control" van de gemeente die een certificaat na de bouw pas uitgeeft als aan alle voorwaarden van Building Control is voldaan.

 

 

Ja, de woningen worden helemaal nieuw opgeleverd. Je koopt dus eigenlijk een nieuwbouwappartement met de buitenkant van een pand met karakter. Er komen dus vloeren in, nieuwe electra, nieuwe keuken, nieuwe badkamer. Helemaal turn key. Je hebt er geen kosten meer aan. Alleen eventueel inrichten als je het ingericht wil verhuren.

Alle kozijnen van het gehele pand worden vervangen, alle stenen worden gereinigd en waar nodig hersteld, waardoor het hele pand een frisse look krijgt met behoud van karakter. De muren en het houtwerk worden hersteld/vervangen en geschilderd waar nodig.

Er is (betaalde) parkeerruimte in ruime mate aanwezig in de buurt van het pand. Daarnaast is het openbaar vervoer dichtbij.

De verhuur loopt via een rental agent (verhuurmakelaar) die alles voor je regelt. Van het vinden van huurders, tot het regelen van reparaties etc. Daarvoor betaal je gemiddeld 12% van de brutohuur (incl. BTW). Dat wordt maandelijks gelijk verrekend.

 

Een VVE kent men niet in de UK. Wel is er een overall eigenaar van het pand die voor de algemene ruimten, verzekeringen etc. zorgt. Daar betaal je servicekosten aan.  

Dan schakel je een agent (makelaar) in. De projectontwikkelaar zal enkele agents uitnodigen die jouw eenheid taxeren en aangeeft welke kansen hij/zij ziet. Jij kiest dan met wie je in zee gaat. 

 

 

Ja, we houden van transparantie en gaan zeker met de groep die kant op. Stel dat je niet mee kunt gaan of je wil zelf gaan kijken, dan regelen we dat met ons netwerk, zodat iemand je netjes staat op te wachten en alles laat zien. Je betaalt ook steeds als er gedaan is waar je voor betaalt. Je kan met de auto via de tunnel, met de auto via de boot (in de nacht varen en slapen dus ideaal) of met het vliegtuig reizen. Dus at is goed in te plannen.

We zijn het gehele traject bereikbaar zowel via whatsapp als via telefoon, zoom of live. We maken met jou een groepswhatsapp aan een met ons als team en met jou als investeerder, dus je kan iedere vraag in de groep stellen. Dan weet iedereen er meteen van. Ook zal er een groepsapp komen met alle investeerders indien gewenst waar we de filmpjes enz. delen. Dit kan ook in de groep met alleen jou als investeerder erin maar ook met allemaal, net wat de wensen zijn.

Ja natuurlijk, bel mail of whatsapp ons voor een afspraak en we kunnen vrijblijvend wandelen, een zoom meeting doen of even samen bellen.

We willen de bouwer zoveel mogelijk laten bouwen en zijn werk laten doen maar een zoom call is altijd te regelen tijdens maar ook voor de bouw.

Ben je geïnteresseerd in het investeren in de UK en wil jij onderdeel zijn het prachtige project in Oldham? Klik dan op de onderstaande knop.

Scroll naar boven